Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΓΛΥΚΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ

Υλικά

10 αυγά
10 κουταλιές ζάχαρη
8 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
2 κουταλιές αλεύρι
1 μπέϊκεν πάουντερ
Όλα αυτά τα υλικά τα χρειαζόμαστε για το παντεσπάνι

Χωρίζουμε τα αυγά σε κροκάδια και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια πολύ πηχτή μαρέγκα. Χτυπάμε τα κροκάδια ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη μαρέγκα, το αλεύρι και το πεϊκεντ πάουντερ. Το ρίχνουμε στο ταψί και το ψήνουμε. Αφού ψηθεί το χωρίζουμε εγκάρσια σε δυο μέρη και το σοροπιάζουμε με:

8 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο
3 ποτήρια νερό
Τα παραπάνω υλικά χρειαζόμαστε για το σιρόπι

2 κουτιά μόρφα
1 κουτί γάλα βλάχας ζαχαρούχο
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κρόκους αυγών
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Τα υλικά αυτά τα χρειαζόμαστε για τη κρέμα

Εκτέλεση

Τα χτυπάμε όλα μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο. Την κρέμα τη βάζουμε στο ψυγείο από τη προηγούμενη για να πήξει. Στρώνουμε μια στρώση παντεσπάνι, μια κρέμα και στο τέλος την πασπαλίζουμε με αμύγδαλα μπραλίνα 1/2 φλιτζάνι και αν θέλουμε με ξύσμα σοκολάτας. Παίρνουμε ένα κομμάτι κουβερτούρα, την βάζουμε με δυο σταγόνες λάδι σε ένα μικρό τηγανάκι. Μετά το αδειάζουμε σε ένα πιάτο και την ξύνουμε με ένα κουτάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου