Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά

1 1/2 σακούλα νέα φαρίνα γιώτης
1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
ξύσμα από ένα λεμόνι
5 κουταλιές της σούπας γάλα
ζάχαρη με κανέλα ή σουσάμι

Εκτέλεση

Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, τρία αυγά και δυο κροκάδια. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το γάλα και τμηματικά τη φαρίνα ανακατεύοντας συνεχώς με κουτάλι. Ζυμώνετε τη ζύμη και πλάθετε τα κουλουράκια. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφετε με κρόκο αυγού. Τα πασπαλίζετε με κρόκο αυγού ή με σουσάμι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέτριο για 15'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου