Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ

Υλικά

1 σακούλα νέα φαρίνα γιώτης
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βουτύρου (250 γρ.) ή ένα βιτάμ
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (440γρ.)
4-5 αυγά
1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα (260 κ. εκ.)
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3'. Προσθέτετε διαδοχικά τη φαρίνα με το γάλα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζετε το μείγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκατ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί μια ώρα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά. 'Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.



2 σχόλια:

  1. Κυρια Τινα, θα μπορουσα να χρησιμοποιησω γιαουρτι με λιγα λιπαρα (πχ 2%), διοτι προσεχω τη σιλουετα μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Zita!
    Εαν θέλεις να εξασφαλίσεις μεγαλύτερη επιτυχία στην απώλεια του βάρους σου , σου το προτείνω ανεπιφύλακτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή