Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ

ΚΑΡΥΔΟΤΟΥΡΤΑ

Υλικά

12 αυγά
8 κουταλιές φαρίνα γιώτης (κόκκινη)
2 κουταλάκια μπέϊκερ πάουντερ
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1/2 κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
2 φλυτζάνια καρύδι

Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια ωσότου γίνουν μαρέγκα. Κατόπιν χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και σιγά σιγά προσθέτουμε ένα φλυτζάνι του καφέ κονιάκ, δυο κουταλάκια πέϊκιντ πάουντερ, οκτώ κουταλιές φαρίνες γιώτης, μισή κουβερτούρα τριμμένη στο τρίφτη και δυο φλυτζάνια καρύδι.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί, ψήνουμε, το χωρίζουμε και σοροπιάζουμε με σιρόπι.
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε:
2 φλυτζάνια ζάχαρη και λιγότερο νερό
λίγο γάλα
1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Στρώνουμε μια στρώση καρυδόπαστα, μια στρώση κρέμα. Ανάμεσα τοποθετούμε κομμάτια καρύδι.
Για τη κρέμα χρειαζόμαστε:
2 μόρφα
6-7 κουταλιές κακάο
6-7 κουταλιές ζάχαρη άχνη

2 σχόλια: